وزیر امور خارجه در دیدار از جامعه‌المصطفی و در گفتگو با آیت الله اعرافی :نیازمند تلاش المصطفی در عرصه بین‌الملل هستیم

یزدفردا: وزیر امور خاجه جمهوری اسلامی ایران به همراه هیئت همراه با حضور در جامعه‌المصطفی، با رییس و معاونان المصطفی دیدار کرد.

به گزارش یزدفردا  به نقل از مرکز خبر جامعه‌، در ابتدای این دیدار آیت‌الله اعرافی، رییس جامعه‌المصطفی ضمن عرض خیر مقدم  به وزیر امور خارجه و هیئت همراه در این نهاد علمی به تبیین فعالیت‌ها و گستره عملکرد این نهاد علمی در جهان پرداخت.

وی جامعه‌المصطفی را یکی از مهم‌ترین قطب‌های علمی در جهان اسلام برشمرد و تصریح کرد: امروز جامعه‌المصطفی در جهان اسلام به عنوان قطب مهم علمی مطرح است و تأیید بزرگان و رهبران مذهبی در جهان، گواه این مطلب است.

آیت‌الله اعرافی در ادامه به دست‌آوردهای فعالیت جامعه‌المصطفی در تربیت طلاب علوم اسلامی از کشورهای مختلف اشاره و خاطرنشان کرد: امروز دانش‌آموختگان المصطفی در کشورهای مختلف حضور پررنگی دارند و در عرصه‌های مختلف علمی، دینی و فرهنگی عهده‌دار مسئولیت‌های بزرگی هستند.

وی با اشاره به فعالیت گسترده دانش‌آموختگان این نهاد علمی در افغانستان گفت: دانش‌آموختگان جامعه‌المصطفی در این کشور علاوه بر حضور در بیش از 100 حوزه علوم دینی این کشور به عنوان استاد و پژوهشگر، تا امروز 5 حوزه علمیه در نقاط گوناگون افغانستان راه‌اندازی کرده‌اند.

رییس جامعه‌المصطفی ادامه داد: در اندونزی نیز دانش‌آموختگان المصطفی با حضور پررنگ خود در عرصه‌های علمی و تبلیغی، تا کنون بیش از 1000 جلد کتاب اسلامی را ترجمه کرده‌اند و در مراکز علمی این کشور نیز حضور پررنگی دارند.

وی با اشاره به این که سرمایه‌گذاری المصطفی در کشورهای مختلف از نظر اقتصادی قابل بازگشت است، در ادامه افزود: المصطفی ظرفیت زیادی برای کارهای علمی و فرهنگی در سراسر جهان دارد که امید است تعاملات نزدیک این نهاد علمی با وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران سفرای ایران در سراسر جهان، گام‌های بلندی در راستای ارائه تعالیم ناب اسلامی به جهانیان بردارد.

در ادامه، دکتر صالحی با اشاره به ویژگی‌های خاص کشور و انقلاب اسلامی ایران در ارائه این انقلاب به جهانیان اظهار کرد: با توجه به رسالتی که بر اساس آموزه‌های دینی و انقلابی بر دوش داریم، باید با انتشار تعالیم دینی خود، نقش هدایت‌گری و بیدارسازی را در جهان ایفا کنیم.

وی با تأکید بر این که ایفای چنین نقشی به دلیل خودخواهی نیست، خاطرنشان کرد: این مسئله از آموزه‌های دینی و انقلابی ماست که باید آن را به جهانیان ارائه کنیم.

وزیر امور خارجه فعالیت جامعه‌المصطفی را یکی از مهم‌ترین شیوه‌ها در انجام این رسالت برشمرد و گفت: اینکه المصطفی افرادی را تربیت می‌کند و فکر و اندیشه آنها را با تعالیم ناب اسلامی آشنا می‌سازد و آنها نیز در ادامه، آموزه‌های خود را به مردم کشور خود انتقال می‌دهند، بهترین راه در انتشار آموزه‌های اسلام و انقلاب می‌باشد.

وی با اشاره به فعالیت این نهاد علمی از سال‌های گذشته بیان کرد: امروز المصطفی به درخت تنومندی تبدیل شده است که ثمرات آن را امروز مشاهده می‌کنیم.

دکتر صالحی با ضروری دانستن فعالیت‌های جامعه‌المصطفی در عرصه‌های بین‌المللی خاطرنشان کرد: ما نیازمند عمل، تلاش، حرکت و مأموریت المصطفی در عرصه بین‌المللی هستیم؛ جمهوری اسلامی برای انجام برخی کارها و تعاملات سیاسی نیازمند فضایی است که این فضا به وسیله جامعه‌المصطفی قابل فراهم است.

وی تأکید کرد: در چنین شرایطی ما وظیفه داریم هر آنچه در توان داریم، به کار ببریم و از فعالیت‌های این نهاد علمی حمایت کنیم.

وزیر امور خارجه در ادامه نشر افکار اصیل و انسان‌ساز اسلام را یکی از مهم‌ترین اهداف نظام اسلامی برشرمد و گفت: شرایط امروز جهان به گونه‌ای است که برای نشر تعالیم اسلامی باید بر شیوه‌های جذاب بودن آن برای مردم به ویژه جوانان نیز برنامه‌ریزی کرد.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که ارائه آموزه‌های اسلام ناب وجود دارد، به کار بردن شیوه نادرست در این عرصه است. متأسفانه برخی در مقابله با افکار مختلف، برای معرفی آموزه‌های خود،‌ سیاست تند‌خویی و بی حرمتی در پیش می‌گیرند، در صورتی که بر اساس تعالیم اسلامی توهین نهی شده است.

صالحی در ادامه با ابراز خرسندی از فعالیت‌های جامعه‌المصطفی در راستای حفظ وحدت جامعه اسلامی اظهار داشت: شرایط امروز جامعه به گونه‌ای است که مسلمانان باید با هم متحد باشند، البته این وحدت به معنی دور شدن از هویت اصلی خود نیست.

وی خاطرنشان ساخت: ما اعتقاد داریم که مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) حق است، ولی ضرورتی ندارد که نسبت به این اعتقاد خود، به صورت تعصب‌گونه عمل کنیم و به اتحاد مسلمانان ضربه بزنیم.

وزیر امور خارجه افزود: امروز نیز با توجه به موج بیداری اسلامی و تحولات اخیر منطقه که دشمنان به دنبال سوءاستفاده از این حرکت‌های به وجود آمده هستند، باید زمینه را برای وحدت مسلمانان ایجاد کنیم.

وی همچنین در این مراسم با اشاره به شرایط خاص اندونزی برای حضور پررنگ جامعه‌المصطفی گفت: در این کشور فضای آزاد‌اندیشی وجود دارد، از این رو باید بر این کشور سرمایه‌گذاری کرد؛ اگر این کار صورت بگیرد، کشورهایی چون مالزی، تایلند و... نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

دکتر صالحی در پایان بر ضروت همکاری و هماهنگی وزارت امور خارجه و جامعه‌المصطفی در چارچوب مقررات موجود تأکید کرد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا